dimarts, 16 de setembre del 2014

TERÀPIES LOGOPÈDIA

TERÀPIA MIOFUNCIONAL

Amb el treball miofuncional es corregeixen totes les alteracions de la musculatura orofacial provocades per una funció incorrecta dels grups musculars (llengua, llavis, vel del paladar). També es corregeixen les alteracions respiratòries com ara la respiració oral, que afecta a l'equilibri del sistema muscular orofacial.

DISFONIES

Les alteracions de la veu tant en nens com en adults que provoquen una irritació constant de la zona laríngea i que a la llarga pot generar pòlips, noduls o inflamació crònica faringo-laríngea entre d'altres problemes.

El tractament de la veu inclou un treball de coordinació fono-respiratòria, fent servir tècniques de control propioceptiu de la respiració i dels grups musculars corporals.

PATOLOGIES NEUROLÒGIQUES

A la meva consulta, es tracten tant les alteracions del llenguatge com les neuromusculars (disàrtria, disfàgia ...).

Ofereixo assistència domiciliària a persones amb mobilitat reduïda que requereixen tractament logopèdic.

TRASTORNS COGNITIUS I DE  L'APRENENTATGE

Els trastorns cognitius són tots aquells que impliquen una dificultat en el desenvolupament de les capacitats de processament de la informació com ara la percepció, la memòria o la resolució de problemes.

Un trastorn cognitiu també pot estar associat a l'ansietat, al trastorn obsessiu-compulsiu i a diverses patologies mentals.

Aquests trastorns afecten l'aprenentatge provocant dificultats escolars.

El tractament cognitiu d'alteracions com ara el TDAH (Trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat), el TEL (trastorn específic del llenguatge) o el TEA (Trastorns de l'espectre autista), assegura l'evolució acadèmica i el creixement personal d'aquests nens-nenes, que necessiten un ritme diferent per poder assolir els aprenentatges.


La personalització del tractament és indispensable per una bona evolució. També ho és el fet de coordinar les actuacions amb les escoles i l'entorn del nen-nena.

TRASTORNS DE LA PARLA

Les dislàlies són les dificultats d'articulació d'un o més sons de la parla. Tot i que és un motiu de consulta comú a les edats pre-escolars, moltes dislàlies són evolutives. Només són susceptibles de tractament aquelles alteracions de l'articulació que no s'han superat tenint en compte l'edat d'adquisició de cada so.

També es consideren trastorns de la parla les alteracions de la fluència com ara la disfèmia (caqueig), o la taquifèmia (parla accelerada).







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada